Friday, September 18, 2009

Helt naturlig

Gjør ikke dette til noe annet enn de to nevnte herrer sier, uformelle samtaler om politikk. Dette viser det norske demokratiets styrke, partiledere med ulikt politisk ståsted kan dra på tur sammen og prate om politikk, samtidig som de dyrker sosialt samvær. Det er en sånn verden vi vil ha. Lytte til og ha respekt for meningsmotstandere, som Obama nå også har ført til at USA gjør.

Høyre har gjort Frp stuerene i denne valgkampen. Det er nå på tide at mellompartiene tar konsekvensen av Erna,s flørt med Carl I og Siw Jensen. Fram mot neste valg må de bevege seg mot venstre og de rødgrønne. Det vil sikre den norske velferdsstaten og unngå at Frp får innpass i regjeringslokalene. Det borgerlige regjeringsalternativet Høyre, Krf og Venstre begravde Erna Solberg da hun før valget annonserte at hun var klar for et regjeringssamarbeid med Frp.

2 comments:

  1. Det er da rimelig respektløst å holde 50% av de borgerlige stemmmene borte fra makta? Jeg mener Høyre sin åpning for å samarbeide med alle på borgerlig side var det eneste riktige å gjøre. Det handler ikke om at en åpning mot Frp betyr at man skal gjennomføre Frp sin politikk - til det er demokratiet en alt for stor balansekunst til at noen seriøst mener det skulle være utfallet. Skulle sentrum(Krf og Venstre) åpne for Frp - tror jeg vi ville sett en regjering som forhandlet seg frem til en politisk plattform midt i mellom - altså i retning av Høyres program. Vi ville sett en regjering som gav grønne skattelettelser for å gavne Venstre og miljøprofilen, sammen med Høyre og Frp sine ønsker om lavere skatter, vi ville sett en regjering som gav økt bistand mot å føre en streng og rettferdig innvandringspolitikk - for å gi Krf gehør for bistand, og for å gi Høyre og Frp en strengere innvandringspolitikk som fører til at man hjelper trengende i sine hjemland fremfor i Norge, man ville se økt valgfrihet og mindre statlig styring som alle partiene er for, man ville fått redusert helsekø for en regjering som ikke har privat alergi og som kjøper ledig kapasitet i privat sektor - til glede for de som står syke i kø og for samfunnet som får folk raskere frisk og tilbake i arbeid fremfor på trygd, vi ville sett en regjering som forsket mer og satset på læreren for å tekkes Høyres skole og forskningspolitikk, og mye mye mer.

    Det finnes langt mer som binder, enn som frastøter på borgerlig side.

    ReplyDelete
  2. Det er da respektløst å gi velgerne en annen politikk enn de har stemt på også. Det kunne blitt resultatet både for Høyre sin velgere og Frp sine velgere om de to partiene hadde gått i regjering sammen. Avstanden er stor på flere områder i partienes program.

    At Krf og Venstre skulle gitt en åpning for samarbeide med Frp må vel være temmelig utopisk. For meg er det totalt uforståelig at noen i det hele tatt velger å stemme på et parti med et sånt menneskesyn.

    Å tro at helsekøene ville forsvunnet med en borgerlig regjering er feil. Litt merkelig at de ikke greide å fjerne de årene de satt med makt til å gjøre det vel? De private sjukehusene kjemper om de samem legene og sjukepleierne som er ansatt i det offentlige. Om disse hadde gått over til privat sektor ville ikke det ført til at flere hadde fått behandling vel?

    Høyre har torpedert et sentrumsalternativ. Kanskje et utilsiktet resultat av årets valg, men nå må Høyre betale prisen for sin lefling med Frp. Skal Høyre noensinne gå i regjering med Frp må Høyre godta Siv jensen som statsminister for i det hele tatt å få gjennomslag for litt av sitt program.

    ReplyDelete

Velkommen

En blogg om aktuelle saker i media.